Epson WorkForce: de drijvende kracht in ieder (thuis)kantoor

2020-03-17

Inkjetprinters die net zo snel zijn als een laserprinter? En met de printkwaliteit van een printstudio? Ze bestaan! Maak kennis met de WorkForce-printers van Epson. Ze komen in alle soorten en maten. De beste printer voor jou? Die ontdek je hieronder!

WF-2860: voor thuiskantoren

Als je een kamer in huis hebt omgetoverd tot thuiskantoor, dan mag de Epson WorkForce WF-2860 daar niet aan ontbreken. Deze compacte 4-in-1-printer (printen, scannen, kopiëren én faxen) maakt bijzonder scherpe prints in een resolutie van maar liefst 4.800 bij 1.200 ppi. Separate cartridges, automatische documenten-invoer, een papierlade met ruimte voor 150 vellen én de mogelijkheid tot dubbelzijdig printen: heeft 'ie ook gewoon.

Even snel een kopietje maken of geavanceerde printopties instellen? Dat heb je met het ingebouwde 6.1 inch touchscreen in een handomdraai gedaan. Ook kun je deze printer op afstand aan het werk zetten via Wi-Fi Direct, Apple Air Print, Google Cloud Print, E-mail Print of NFC.

Deze printer gebruikt de volgende inktpatronen: Epson 502 (kleur) en Epson 502 (zwart).

WF-4720: voor kleinzakelijk gebruik

Voor zakelijk gebruik is bovenstaande printer al een prima keuze, maar de Epson WorkForce Pro WF-4720 gooit er nog een schep bovenop. Je kunt er aan de lopende band documenten of facturen mee printen. En dus nog even snel de aantekeningen van de vorige meeting uitdelen. Alles gaat met een ongekend tempo, want de WF-4720 print tot wel 20 pagina's per minuut (in zowel kleur als zwart-wit).

Andere voordelen ten opzichte van zijn kleinere broertje zijn de automatische documenten-invoer van 35 pagina's en de ruimere papierlade voor 250 vellen papier. Dit maakt hem niet alleen geschikt voor het thuiskantoor, maar ook voor kleine bedrijven.

Deze printer gebruikt de volgende inktpatronen: Epson 35 (kleur) en Epson 35 (zwart).

WF-7720: voor kleine tot middelgrote bedrijven

"Hé, wiens document is dit?! En waar blijven mijn printjes nou?" Als je kantoor altijd op volle toeren draait en er constant een rij voor de printer staat, maak dan maar ruimte voor de Epson WorkForce WF-7720. Deze alles-in-éénprinter is in vrijwel alle opzichten krachtiger (maar ietsjes groter en zwaarder) dan de 2 eerdergenoemde modellen. Daarbij is hij tot wel 50% zuiniger dan laserprinters.

Ook niet onbelangrijk: met een WF-7720 op de werkvloer kun je niet alleen op A4-, maar óók op A3-formaat printen. Daarnaast geniet je van extra functies zoals Scan-to-Cloud, randloos printen en een iets hogere resolutie van 4800 x 2400 ppi. Ook heeft hij 2 papierlades met een capaciteit van 500 vellen en een groter touchscreen (10.9 inch).

Deze printer gebruikt de volgende inktpatronen: Epson 27 (kleur) en Epson 27 (zwart).