Upgrade je thuiswerkplek met een computerscherm met USB-C

2020-12-01

Stroomkabel hier, HDMI-kabel daar, USB-kabels die nóóit in 1 keer goed in de poort gaan. Het is iedere keer weer een gedoe om je thuiswerkplek in orde te maken na een dagje werken op kantoor. Niet als je een monitor van Philips of AOC met USB-C hebt. 1 kabel aansluiten en je bent klaar!

1 voor allen, allen voor 1

Met 1 USB-C-kabel tussen je monitor en je laptop zet je stroom, (4K-)video, audio én data over. Zo sluit je bijvoorbeeld ook je toetsenbord en je muis aan op je monitor, terwijl je slechts de USB-C-kabel hoeft aan te sluiten op je laptop. Weg met die wirwar aan kabels die je elke keer opnieuw aan je laptop moet hangen wanneer je even ergens anders bent gaan werken! Laat Philips en AOC nu een paar gloednieuwe computerschermen met USB-C hebben...

Van je bureau naar de bank naar de keukentafel: je wisselt nog weleens van werkplek gedurende de week. Maar laat je oplader lekker bij de bank liggen! Want die heb je met een USB-C-monitor niet meer nodig. Plug je laptop aan je monitor en hij is binnen no-time weer opgeladen - zelfs wanneer je er nog op werkt. Want met USB-C heb je maximaal 100 watt aan stroomtoevoer. Even ter vergelijking: een standaard USB 2.0-kabel heeft maar 5 watt.

Maar let op! Niet elke USB-C aansluiting levert dezelfde stroomtoevoer. De ene levert 95 watt, een andere 45 watt en weer een andere USB-C-aansluiting kan helemaal niet opladen. Check bij aanschaf van je monitor dus altijd goed het aantal watt van de USB-C-aansluiting. En zorg dat dit minstens even hoog of hoger is als de stroomtoevoer die je laptop nodig heeft.

Check de video!

USB-C: schept orde in de chaos

Je kunt je afvragen: met al die verschillende soorten USB-kabels, wat is dáár nog universeel aan? Met zoveel varianten zien wij de bomen door het (kabel)bos ook niet meer. Met de nieuwste variant, USB-C, is daar gelukkig nu een einde aan gekomen.

Deze nieuwe aansluitkabel is 20 keer sneller dan USB 2.0. Dus een hele 4K-film overzetten van het ene naar het andere apparaat? Heb je nu in 1 minuutje gedaan. Ook fijn: een USB-C-kabel is omkeerbaar. Je steekt 'm nu dus wél altijd in 1 keer goed in je apparaat.

Monitors met USB-C

Zoek je een nieuwe monitor met haarscherp beeld en wil je gebruikmaken van USB-C? Dan zit je met de 27 inch AOC 27P2C (Full HD) of 27-inch Philips 276C8 (QHD) met IPS-paneel wel goed. Doe je veel aan foto- of videobewerking, dan is de Philips 279C met 4K-resolutie een betere keuze.

Werken als een pro met meerdere vensters of programma's naast elkaar? Of na het werk even een potje gamen op je PlayStation 4 of Xbox One? Dan moet je eens naar deze superbrede 49 inch Philips 499P9H Ultra Wide-monitor kijken!