Deze scheerapparaten leren je baard (en jou) een lesje

2020-10-22

Scheren doet niet iedereen met plezier. Maar iedereen doet het wél voor een glad en verzorgd gezicht. De nieuwe Philips Shaver-scheerapparaten weten daar wel raad mee. Met slimme snufjes zoals SkinIQ en Motion Control leer je na een paar scheerbeurten zelfs beter te scheren. Benieuwd wat ze nog meer in petto hebben? Lees dan snel verder!

Philips Shaving 5000 Series

Meer scheren in zo min mogelijk tijd. Klinkt als een droom, maar met de draadloze Philips Shaver 5000 Series kan het. De 45 zelfslijpende SteelPrecision-mesjes maken gezamenlijk tot wel 90.000 knipbewegingen per minuut. Dus ieder hardnekkig haartje van maximaal 3 dagen oud? Scheer je weg!

Om het je nóg makkelijker te maken, gebruikt de Philips Shaver 5000 Series Power Adapt-technologie. Hiermee detecteert het slimme scheerapparaat de haardichtheid van je baard en past de snelheid van zijn knipbewegingen erop aan. Ook niet onbelangrijk: qua design is het echt een plaatje!

Knappe (scheer)kop

De flexibele scheerkoppen glijden moeiteloos langs al je gezichtscontouren en zijn zelfs 360° draaibaar. Normaal gesproken zijn scheerkoppen rond. Maar (je raadt het misschien al) die van de Philips Shaver 5000 Series niet. Hier is bewust gekozen voor een vijfhoekig ontwerp voor extra precisie. Daarnaast is de scheerkop verbeterd met kleine gleuven die je haar in de beste scheerpositie richting de mesjes geleiden.

Quick Clean Pod

De Philips Shaver 5000 Series bestaat uit 2 modellen: de S5585/30 en de S5584/50. De modellen zijn nagenoeg identiek aan elkaar. Het enige verschil is dat laatstgenoemde met een extraatje komt: een draadloze Quick Clean Pod.

De Quick Clean Pod is als het ware een speciaal schoonmaakbadje voor je scheerapparaat. Hiermee kun je 'm in 1 minuut grondig reinigen en smeren, zodat 'ie langer optimaal blijft presteren. Daarnaast is dit 10 keer effectiever (en hygiënischer) dan wanneer je 'm afspoelt onder de kraan.

Philips Shaving 7000 Series

Dan is is er nog de Philips Shaver 7000 Series: bestaande uit de S7783/55 en de S7783/55. Deze scheerapparaten hebben alle snufjes van bovengenoemde modellen (dus ook de Quick Clean Pod). Daar bovenop heeft dit model Motion Control, waarmee hij bijhoudt wat voor scheerbewegingen je maakt.

Ja, je leest het goed. Dit scheerapparaat kijkt met een kritische blik naar je scheertechniek. Na het scheren krijg je in de Philips GroomTribe-app feedback over je scheertechniek. Zo krijg je persoonlijke aanwijzingen hoe je efficiënter te werk kunt gaan. Het resultaat? Na 3 scheerbeurten een betere scheertechniek!