Is LG nu ook van plan de audiowereld te veroveren?

2020-09-02

LG kennen we uiteraard van hightech tv's en innovatieve smartphones. Maar daar komen nu ook nog audioproducten bij! Zijn die net zo goed? In dit blog leggen we ons oor te luister bij de splinternieuwe XBOOM-bluetoothspeakers en een paar fraaie LG in-ears. Een dubbele reden om door te lezen dus. Boom! Shake the room!

LG XBOOM GO PL2

Met een LG XBOOM GO PL2 heb je altijd je favoriete tunes bij de hand. Letterlijk, want deze compacte 5 Watt-speaker past makkelijk in je handpalm. Maar onderschat 'm niet! Dankzij Meridian-technologie - geavanceerde digitale signaalversterking, dat ook wordt toegepast door bijvoorbeeld Jaguar en Range Rover - levert hij verrassend diepe bassen, kraakheldere melodieën én driedimensionaal geluid.

Nog niet iedereen de voetjes van de vloer? Druk op de Sound Boost-knop voor nóg meer volumebereik. De ingebouwde accu van de GO PL2 gaat overigens 10 uur mee. Daarnaast is 'ie IPX5-waterbestendig, dus neem 'm gerust mee naar het strand of zwembad.

Buiten supersound, binnen surround

Als je na 10 uur nog lang niet bent uitgefeest, maak dan ruimte voor de LG XBOOM GO PL5. Met zijn 2 passieve radiators en een vermogen van 20 Watt produceert hij nog diepere basgeluiden. Daarnaast gaat 'ie met een volle accu tot wel 18 uur mee.

Ook gaaf: de ringvormige led-verlichting op de woofers reageert op de maat van je muziek en verandert constant van kleur. En als je een LG-tv in huis hebt, kun je daar een paar GO PL5's op aansluiten voor ultiem surroundgeluid tijdens een film of serie.

24/7 met de PL7

De grootste van het stel. De LG XBOOM GO PL7 gooit er op elk gebied een flinke schep bovenop – en dat hoor je. Hij heeft een vermogen van 30 Watt en gaat 24 uur lang mee. Je komt dus niet snel zonder muziek te zitten. Zelfs als je smartphone bijna leeg is, want met zijn USB-poort laad je namelijk ook je smartphone of tablet op.

Net als bij de PL5, hebben de woofers van de GO PL7 led-lampen die meebewegen op de beat. En verbind je twee LG PL7's draadloos met elkaar? Dan verdubbel je het volume. Meer volume betekent maar één ding: nog hardere beats en nóg meer plezier! Is dit voor jou nog niet genoeg? Je kunt je lol niet op, want je kunt tot wel 100 speakers aan elkaar koppelen.

Swinging in the rain

De LG TONE Free FN4 in-ear oordopjes hebben een stijlvol design en een comfortabele pasvorm. Daarnaast zijn ze waterbestendig, dus geen zorgen als je staat te zweten in de sportschool of door een zware regenbui rent. En het geluid mag er zijn, want deze oordopjes maken óók gebruik van Meridian-technologie. Dus wat voor muziek je ook opzet, dat wordt genieten!

Met een volle lading gaan de FN4-oordopjes tot 6 uur lang mee. Daarbij heb je met de oplaadcase nog eens 12 uur extra speeltijd erbij. Dus oortjes leeg? 5 minuten opladen en je kunt er weer een uur tegenaan!

Weg met bacteriën!

De LG TONE Free FN6 heeft alles wat de FN4 heeft: fantastisch geluid dankzij de Meridian-technologie, fijne pasvorm en in totaal 18 uur luisterplezier. De meerwaarde zit 'm in de oplaadcase. Daarmee kun je de oortjes draadloos laden door ze op een oplaadpad te plaatsen. Plus: zodra je de oordopjes in de case doet, schijnt er een speciaal uv-licht over de oordopjes heen. Hiermee wordt 99,9% van alle bacteriën op de oordopjes gedood. Wie niet horen wil...

Bekijk de LG TONE Free FN6 op bol.com