Sporten en gamen tegelijk? Met Ring Fit Adventure kan het!

2020-09-15

Sporten en gamen tegelijk? Yes! In Ring Fit Adventure voor de Nintendo Switch baan je je weg in een wereld vol avontuur. En dit doe je door fitnessoefeningen uit te voeren met je héle lichaam. Dus als je een leuke twist aan je work-outs wilt brengen, lees dan snel verder en check ook de video.

Fitter door te gamen

Pak je Nintendo Switch-controllers erbij, klik eentje vast aan de Ring-Con en hang de ander aan de beenband. Oh, en zorg ervoor dat je sportflesje tot aan de dop is gevuld. Ring Fit Adventure speel je niet terwijl je onderuitgezakt op de bank zit. Dit is een game waarbij je je hele lichaam gebruikt tot het zweet je uitbreekt. Hierbij speel je een groot avontuur of korte minigames – ongeacht je niveau, doelstellingen en tijdsschema.

Ring Fit Adventure bestaat uit meer dan 40 fitnessoefeningen en 100 parcours in ruim 20 verschillende gebieden. Naast de avontuurstand heb je ook spelvormen zoals Tests en Snel trainen. Hierin stel je je eigen work-outs samen en kun je ook intervaltrainingen doen. Perfect voor een korte ochtendtraining voordat je naar je werk gaat. Dus zeg je abonnement voor de sportschool maar alvast op!

Joggen, springen, buigen en balanceren

Om Ring Fit Adventure te spelen, gebruik je de Ring-Con en de beenband (beide inbegrepen bij het spel). De Ring-Con is een superflexibele ring die al je bewegingen oppikt. De beenband maak je vast aan je linkerbovenbeen en detecteert bijvoorbeeld wanneer je op je plaats jogt of springt.

Zo moet je op je plaats joggen om je karakter vooruit te laten bewegen en moet je fitnessoefeningen uitvoeren om vijanden te verslaan. Is de energiemeter van je karakter bijna leeg? Dan is het tijd voor een yogapose. Voor je het weet ben je weer een half uur verder!

Kom op, nog een paar squats!

Terwijl je in de avontuurstand jogt, springt, zwemt en vliegt, wordt je pad voortdurend geblokkeerd door allerlei vijanden. En ze gaan niet voor jou aan de kant, dus dat wordt knokken! Hiervoor moet je verschillende oefeningen uitvoeren, oftewel Fit Skills. Zo gebruik je:

  • Rode Fit Skills voor je armspieren;
  • Blauwe Fit Skills voor je beenspieren;
  • Gele Fit Skills voor je buik en rug;
  • Groene Fit Skills voor yogaoefeningen.

Ieder monster is gekleurd in (je raadt het al) deze vier kleuren. Om bijvoorbeeld een blauwe vijand te verslaan zul je je beenspieren flink aan het werk moeten zetten. En voer je de oefening perfect uit, dan komt de klap extra hard aan. Dus hup, squatten!

Spring, vlieg, ren en zwem je een weg in een kleurrijke fantasiewereld.

Voer de juiste fitnessoefening uit om vijanden te verslaan.

In Tests kun je individuele oefeningen doen als je je wilt richten op een specifieke spiergroep.

In Ring Fit Adventure kun je ook je eigen work-outs samenstellen.

Je kunt zelfs individuele spiergroepen trainen!

Individueel of samen trainen

De minigames in Snel trainen zijn perfect voor een gezellige avond met je vrienden of familie. Daarbij is de Ring-Con op ieders niveau aan te passen, dus ook geschikt voor kinderen. Net een mooie score neergezet? Geef de Ring-Con door, plof op de bank en kijk vol spanning toe of iemand je topscore weet te overtreffen.

Daarnaast kun je met het online leaderboard de topscores van je sportmaatjes in de gaten houden. Oh, staat een vriendin nu bovenaan de lijst met 25 perfecte squats? Ha, dat zullen we nog wel eens zien!

Dit zeggen gebruikers op bol.com: