De Sony WH-1000XM3 is ein-de-lijk verslagen. Hier is de WH-1000XM4!

2020-08-06

Daar is 'ie dan: de langverwachte opvolger van de Sony WH-1000XM3. Vanbuiten ziet hij er nagenoeg hetzelfde uit, maar vanbinnen is hij flink onder handen genomen. Denk aan nóg betere noise-cancelling, vollere geluidskwaliteit én nieuwe functies zoals wear detection, Speak-to-Chat en adaptieve geluidsregeling. In dit blog: de allernieuwste Sony WH-1000XM4.

De XM3 is niet meer. Lang leve de XM4

Auto's die voorbijrijden, mensen die luidkeels telefoneren, het geroezemoes van het drukke stadscentrum. Je krijgt er niks van mee met een Sony WH-1000XM4 op je hoofd. Want dankzij zijn actieve noise-cancelling geniet je nog meer van je muziek. En ook nog eens 30 uur lang.

De Sony WH-1000XM4 is de langverwachte opvolger van de XM3, een over-ear koptelefoon die inmiddels al jarenlang bekend staat om zijn onverslaanbare noise-cancelling. Daarbij is de noise-cancelling verbeterd, klinkt het geluid nóg beter en heeft de koptelefoon een paar slimme upgrades erbij gekregen.

Onverslagen geluidsonderdrukking

Tegenwoordig is noise-cancelling (of ruisonderdrukking) niet meer weg te denken bij een koptelefoon. En terecht, want hiermee wordt het geluid in je omgeving zoveel mogelijk weggefilterd. Ideaal wanneer je over straat loopt, in de trein of het vliegtuig zit of geconcentreerd te werk wilt gaan op de studie- of werkvloer.

Op het gebied van noise-cancelling zijn er maar weinig koptelefoons die in de buurt van de Sony WH-1000XM3 komen. De afstand is nu echter nog groter geworden met de komst van de Sony WH-1000XM4. Dankzij een nieuw algoritme is de noise-cancelling namelijk met 20% verbeterd. Niet verkeerd!

Superslimme snufjes

Tikt een collega je op je schouder of wil je ergens afrekenen? Druk dan met twee vingers op de drukgevoelige oorschelp en je activeert Speak-to-Chat, waardoor je alles en iedereen kunt horen zónder de koptelefoon af te doen. Druk nogmaals met twee vingers op de oorschelp om de functie uit te schakelen. En weer door!

Ook kun je met de Sony WH-1000XM4 twee apparaten tegelijk (zoals een computer en smartphone) erop aansluiten. De koptelefoon detecteert welk apparaat je op dat moment gebruikt en schakelt automatisch over. De adaptieve geluidsregeling zorgt er daarnaast voor dat je altijd het ideale geluidsprofiel hebt. Of je nu stilstaat terwijl je op de bus wacht, in het centrum wandelt of door het park jogt.